Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Rooibos thee met gebakken appeltjes en kaneel

Kekke kinderthee, met appel-kaneel smaak

Beschrijving

Een rooibosje met de smaak van gebakken appeltjes met kaneeL .
Ingrediënten: rooibos, stukjes appel, kaneel, zoethout, venkel, kruidnagel, natuurlijke aroma’s.
Verpakt in zakken, die je zo cadeau kunt geven!
ZONDER kunstmatige toevoegingen!

Eigenlijk helemaal geen thee?
Omdat rooibos niet gemaakt wordt van de blaadjes van de Chinese theeplant ( de Camelia Sinensis) is het eigenlijk helemaal geen thee in de traditionele betekenis, maar meer een “infusie” of “kruiden extract”. Maar dat betekent niet dat het niet lekker is.

Rooibos komt van de plant Calicotome villosa, aspalathos in het Grieks. Deze plant groeit op een vergelijkbare manier als de originele rooibos plant. Het heeft een lineaire groeistructuur en naaldachtige blaadjes.
De blaadjes worden gebruikt voor een kruidendrank ook wel rooibos of bush tea genoemd (met name in Zuid-Afrika) of soms ook redbush tea (vooral in Engeland).

Geschiedenis
Gedurende de 17e en 18e eeuw bezochten Europese reizigers en botanisten de Cederberg regio in Zuid-Afrika ontdekten dat de boeren bevolking thee maakte van een plant die familie was van de rooibos-struik.

De lokale bevolking ging op traditionele wijze de bergen in om de fijne, naaldachtige blaadjes van wilde rooibosplanten te halen. Deze werden dan opgerold en in jute zakken gedaan, waarop ze door ezels over de nauwe berghellingen warden vervoerd. De bladeren werden met bijlen eraf gehakt en “gekneusd” met hamers voordat ze te drogen warden gelegd in de zon.

Hollandse kolonialisten aan de Kaap ontwikkelden rooibos als een alternatief voor zwarte thee, dat voor deze te duur was omdat ze afhankelijk waren van de Europese scheepvaart.
In 1904 werd Benjamin Ginsberg, een Russische kolonialist op de Kaap tijdens een ritje door de Bergen, gefascineerd door deze wilde thee. Hij experimenteerde uitgebreid op zijn boerderij (Rondegat Farm) en wist uiteindelijk een verbeterde versie van rooibos te produceren. Hij simuleerde de traditionele Chinese methode van Keemun productie door de thee in vaten te fermenteren, afgedekt door natte jute en daarmee het effect van bamboe manden kopiërend.
In de 30er Jaren van de vorige eeuw, haalde Ginsberg de lokale arts Dr. Le Fras Nortier over te experimenteren met de cultivatie van de plant zelf. Deze cultiveerde de eerste plantjes op de Klein Kliphuis farm in Clanwilliam.

Rooibos is in populariteit in Zuid-Afrika alleen maar gegroeid en heeft inmiddels de wereldmarkt veroverd. Een groeiend aantal vooraanstaande theemerken verkopen deze thee, ofwel als een rooibos op zich, ofwel als een component in de groeiende diversiteit aan blends.

CUPKES> Een cadeautje voor je kinderen!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.


Warning: include(/home/cupkes/domains/cupkes.nl/private_html/_Included_Sections/popupform_article.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/cupkes/domains/cupkes.nl/public_html/product_detail.php on line 252

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/cupkes/domains/cupkes.nl/private_html/_Included_Sections/popupform_article.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/cupkes/domains/cupkes.nl/public_html/product_detail.php on line 252