Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Kukicha japanse thee

Groene twijgjesthee (bocha) uit Japan - leuke cadeau verpakking

Beschrijving

Japanse thee uit Kakegawa, Shizuoka, Japan (ten Zuid-Oosten van Kyoto) met veel umami.
Zuiver en natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen!

Als Kukicha wakker werd ‘s nachts en niet terug in slaap kon vallen, of gewoon heel vroeg wakker werd, had zij een speciale gewoonte, een ritueel. Dan ging ze op haar teentjes naar de keuken, kookte wat water en maakte dan wat “twijgjesthee”. Ze nam dan de theepot mee naar de zitkamer waar ze uit de boekenkast een boek greep, een kopje thee voor zichzelf inschonk en er kleine slokjes van nam. Ze las dan het boek in haar favoriete leunstoel tot er iemand anders wakker werd, meestal haar moeder. Soms pakte Zhu Li ook een boekje en nestelde zich dan naast haar dochter. Terwijl het huis nog in diepe rust was zaten zij dan heerlijk samen te lezen. Dat waren de ochtenden waar Kukicha het meest van hield. Uit: de legende van Korra, een avatar-strip)

Kukicha , twijgjesthee, ook wel bekend onder de naam bōcha , is een Japanse blend gemaakt van stokjes, stammetjes en twijgjes. Het is beschikbaar als een groene thee en in een meer geoxideerde vorm. Kukicha heeft een unieke smaak en aroma (met veel “umami”), omdat er delen van de theeplant inzitten, die normaal gesproken niet in theesoorten worden verwerkt.

Kukicha heeft een milde, noot-achtige en licht romige smaak. Het wordt gemaakt van 4 soorten stammetjes, twijgjes en stengels van de Camellia sinensis (de Chinese theeplant). De ingrediënten van normale Kukicha zijn een bijproduct van de Sencha of Matcha. Als deze van de Gyokuro productie komen, dan draagt de thee de naam Karigane of Shiraore.

Kukicha is één van de theesoorten die gebruikt worden bij een macrobiotisch dieet. Het is zeer geschikt voor kinderen en het wordt vaak toegevoegd aan verse sappen om daar een kinderdrankje mee te maken.
Kukicha is uniek in de zin dat het van nature een zeer laag cafeïne-gehalte heeft , de cafeïne is er dus niet op chemische of industriële wijze aan onttrokken.

Actrice Alicia Silverstone en Kukicha thee
Alicia Silverstone, filmster uit onder andere "Clueless" en schrijfster van het op planten gebaseerde dieet-boek "The Kind Diet," gebruikt kukicha thee als haar “thee-die-alles-geneest”. Zij beweert dat deze thee, gecombineerd met de umeboshi pruim (een gezuurd en gezouten fruit uit Japan) en shoyu (soya saus), het mineraalgehalte in je bloed herstelt en kan helpen bij een kater en misselijkheid, brandend maagzuur, stofwisselingsproblemen en verhoogde bloedsuiker.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden