Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Keemun China thee

Chinese zwarte thee uit Qimen, in de provincie Anhui

Beschrijving

Uitstekende Chinese thee met een zachte, volle smaak.
Deze thee bevat geen kunstmatige toevoegingen en is HELEMAAL natuurlijk.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!


Keemun is een beroemde zwarte thee. Maar eerst een verhaaltje

Er was eens een jong erg verliefd stelletje. Op een dag ontvoerde de lokale mandarijn het meisje om van haar zijn concubine te maken. Ze wist te ontsnappen, maar in zijn woede gaf de mandarijn opdracht de jonge man te doden. Toen het meisje zijn lichaam vond in een grot in de bergen, stortte zij in en huilde van wanhoop. De berggodin kreeg medelijden met het meisje en veranderde de jonge man in een theestruik. En het meisje veranderde als ze huilde in regen en mist. En zo komt het dat vandaag de dag, de bergstreek rond Qimen gezegend is met overvloedige regen en mist, als de tranen van het meisje lieflijk de theestruiken beroeren om één van de fijnste theesoorten uit China te produceren.

Tot aan 1875 produceerde Qimen, in het Zuiden van de provincie Anhui, alleen maar groene theesoorten. Toen kwam er een jonge man, She Ganchen genaamd, die was ontslagen als junior mandarijn in Fujian. Wanhopig probeerde hij weer bij zijn vader in de gunst te komen en opperde het idee om zwarte theesoorten te gaan produceren voor de Britse markt. Het experiment was een geweldig succes, beter dan hij had kunnen dromen, en Keemun werd geroemd voor zijn fantastische zwarte theesoorten, uniek vanwege de aanwezigheid van essentiële olie (myrcenol), dat een zeldzame zoete smaak heeft.

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden