Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Kapha thee

Ayurvedische thee van TOP kwaliteit met een extra pittige smaak door toevoeging van coriander en chili

Beschrijving

In deze thee zit: Venkel, melisse, bramenblaadjes, blauwe korenbloemen, gemalen koriander, kardemom, chilipoeder.

Bevat ALLEEN natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen!

Volgens Ayurveda, bestaat alles in dit universum uit de vijf elementen, namelijk aarde, water, vuur, lucht en ether (ruimte). Deze elementen vormen samen de drie dosha's, vata, kapha en pitta.

Ayurveda thee zorgt voor balans in je lichaam! CUPKES vindt deze thee gewoon lekker!

In Ayurveda wordt de Kapha dosha beschreven als een mix van de elementen water en aarde. Kapha regelt de structuur van het lichaam. Het is het principe dat de cellen bij elkaar houdt en vormt de spieren, vet, botten en pezen. Kapha bestaat in al onze cellen, weefsels en organen. Kapha moleculen gedragen zich als lijm die het lichaam bij elkaar houden en geven de basis voor de fysieke structuur.

Water is het hoofdbestanddeel van kapha, en levert biologische kracht en natuurlijke weefsel weerstand in het lichaam. De belangrijkste centra van kapha in het menselijk lichaam zijn borst, keel, hoofd, sinussen, neus, mond, maag, gewrichten, cytoplasma, plasma, en de vloeibare afscheiding van het lichaam, zoals slijm. De borst is de dominante zetel van kapha. Kapha zorgt voor de weerstand, het houdt de gewrichten soepel, de huid vochtig, heelt wonden, vult de ruimten in het lichaam, geeft biologische kracht, vitaliteit en stabiliteit; ondersteunt geheugen, geeft energie aan het hart en de longen en onderhoudt immuniteit.

In een evenwichtige toestand vertoont een kapha persoon een groot uithoudingsvermogen gepaard met veel fysieke kracht.
Is kapha uit balans dan kan het leiden tot lusteloosheid, gewichtstoename, verstopping en allergieën. Kapha kan worden verergerd door, slapen overdag, het eten van veel zoet voedsel, te veel eten, en eten en drinken voedingsmiddelen en dranken met te veel zout en water (vooral in het voorjaar). De belangrijkste gezondheids-klachten in verband met Kapha dosha zijn onder andere diabetes, galblaas problemen, maagzweren en aandoeningen van de luchtwegen zoals astma.

Door Kapha thee te drinken in combinatie met Pitta en Vata thee wordt de balans in het lichaam hersteld.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden