Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Gunpowder parels - temple of heaven

Gunpowder, een groene thee uit China van de hoogste kwaliteit

Beschrijving

Gunpowder is een Chinese groene theesoort. Deze hemelse thee heeft haar naam doordat de grijs-groene balletjes van opgerolde bladeren lijken op buskruit dat in de 18e eeuw voor kanonnen werd gebruikt. In heet water springen de balletjes open.

De thee heeft een wat grassige en soms rokerige smaak.

De thee wordt in China ook wel parelthee genoemd. Het is voornamelijk afkomstig uit de regio van Ningbo, en is een van de bekendste soorten Chinese exportthee. De gunpowder-balletjes worden meestal machinaal gerold. Bij hogere kwaliteitssoorten, zoals deze, worden de balletjes nog met de hand gerold.

Gunpowder wordt ook gebruikt in Marokkaanse muntthee (Toeareg thee), waarbij er suiker en verse munt aan de thee wordt toegevoegd.

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden