Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Golden Yunnan thee

Zwarte thee GFOP uit de provincie Yunnan in China - leuk verpakt

Beschrijving

De toevoeging GFOP staat voor Golden Flowery Orange Pekoe. Aromatisch en zeer uitdrukkelijk van smaak met een gelijkmatig blad. Deze thee is PUUR natuur en bevat geen kunstmatige toevoegingen.
Leuk verpakt, leuk om uit te pakken!

Yunnan (Dianhong) thee is een redelijk hoogwaardige verfijnde Chinese zwarte theesoort die soms gebruikt wordt in “blends” en groeit in de provincie Yunnan in China.
Het voornaamste verschil tussen Dianhong en andere Chinese zwarte theesoorten is de hoeveelheid fijne bladknoppen, oftewel “gouden puntjes” aanwezig in de gedroogde thee. Gefermenteerd met lychee (longan) en rozen produceren Dianhong theesoorten een drank dat een koperen goud-oranje kleur heeft met een zoet, zacht aroma zonder wrange smaak. Goedkopere variëteiten van de Dianhong zijn donkerder en kunnen erg bitter zijn.

Vóór de Han Dynastie (van 206 vC tot 220 nC) werd in Yunnan thee verwerkt op eenzelfde manier als de moderne Pu-erh thee, namelijk in samengeperste vorm. De Dianhong is een redelijk nieuw product van Yunnan, die men pas vanaf het begin van de 20e eeuw is gaan produceren. Het woord “dian” is een afkorting van “Yunnan” en “hong” betekent “rood” (zwarte thee wordt in China rode thee genoemd). Om verwarring te voorkomen voegt men aan het woord Yunnan de werkelijk kleur classificatie toe, zoals bij de Yunnan gold.

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden