Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

English breakfast thee

Blend van de beste zwarte theesoorten uit Darjeeling, Ceylon en Rwanda

Beschrijving

Elk jaar stellen wij onze eigen blend samen van zwarte theesoorten, want dat is English Breakfast tea. Ook voor 2018 hebben we weer een hele speciale mix samengesteld. De melange van dit jaarbestaat uit een bijzonder hoge kwaliteit zwarte Darjeeling Margareth´s Hope, Rwanda Rukeri en de Ceylon Nuwara Eliya. Allemaal kwaliteits theesoorten dus en samen geven ze een bijzonder aroma.
Bevat ALLEEN natuurlijke ingrediënten

Leuk verpakt, leuk om uit te pakken!

Wat is English breakfast eigenlijk?
English breakfast tea is van oorsprong een traditionele blend van theesoorten uit Assam, Ceylon en Kenya. Het is één van de populairste thee melanges en zeker de meest normale in de Britse en ook in de Nederlandse theecultuur.

English breakfast tea is een zwarte thee-blend gewoonlijk omschreven als “full body”, robuust, en/of rijk, en gemengd om goed samen te gaan met melk en suiker, in een stijl die traditioneel samengaat met een Engels ontbijtje.
De zwarte theesoorten gebruikt in de blend verschillen. Bij CUPKES doen we elk jaar iets anders, want hoe specialer de zwarte thee, hoe lekkerder de English Breakfast thee wordt!

Origine
Er bestaan verschillende verhalen over de herkomst. Het drinken van een melange van zwarte theesoorten bij het ontbijt is zeker al heel lang een Brits gebruik. De naam "English breakfast tea" lijkt echter niet te komen uit Engeland, maar uit Amerika, en dateert van koloniale tijden.
Een ander verslag dateert van 1843 van een theekoopman, genaamd Richard Davies in New York City. Davies, een Engelse immigrant, startte met een beetje Congou (een Chinese thee) en voegde daar wat Pekoe en Pouchong bij. Hij verkocht dit voor 50 cent per pond en vanwege het succes kwamen er imitators, die er mede aan bijdroegen dat de naam populairder werd.
Nog een verslag komt uit Schotland, waar het van origine bekend stond als "breakfast tea” en voor een deel door Koningin Victoria populair werd gemaakt.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.


Warning: include(/home/cupkes/domains/cupkes.nl/private_html/_Included_Sections/popupform_article.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/cupkes/domains/cupkes.nl/public_html/product_detail.php on line 252

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/cupkes/domains/cupkes.nl/private_html/_Included_Sections/popupform_article.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/cupkes/domains/cupkes.nl/public_html/product_detail.php on line 252