Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Darjeeling Margaret's hope

Zwarte thee uit Darjeeling India - speciale kwaliteit - second flush - TGFOP1

Beschrijving

Bij sommige theesoorten is de zogenaamde second flush - de eerste pluk of oogst - lekkerder dan de first flush en bij deze darjeeling is dat zeker het geval. Dit is een hoge kwaliteitsthee met jonge theeblaadjes met lichte puntjes. Door de hoge kwaliteit ziet deze thee er zelfs een beetje uit als een groene thee, maar is toch gefermenteerd tot een zwarte. De smaak is fantastisch. Vol en zelfs een beetje bloemig.


De legende!

Hoe komt deze thee eigenlijk aan zijn naam? De eigenaar van de plantage had een dochter, Margaret. Margaret kwam graag op de theeplantage en vaak trof haar vader haar daar aan, ruikend aan de theeplanten of gewoon op een stoeltje lezend in een boekje. Toen ze groter was maakte ze de reis terug naar Engeland, maar eigenlijk wilde ze liever niet weg. Helaas is Margaret nooit teruggekeerd, want tijdens de reis terug naar Engeland werd ze ziek en stierf ze. Haar vader, die bijzonder verdrietig was, besloot de plantage te noemen naar zijn dochter – Margaret’s Hope. Geruchten gaan dat haar geest nog rond dwaalt op de plantage…

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden