Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Darjeeling Green thee

Hoge kwaliteit groene Darjeeling, Pussimbing, West Bengalië, India. SFTGFOP - leuk verpakt

Beschrijving

Groene Darjeeling theesoort van hoge kwaliteit met een geperst en lang blad. Licht en mild van karakter.

Een op en top natuurlijk product ZONDER kunstmatige toevoegingen!

Darjeeling thee is een theesoort uit het Darjeeling district in West Bengalië, India. Het is beschikbaar is zwarte, groene en witte thee en in oolong. Indien de thee op de juiste manier wordt gezet is deze licht van kleur met een bloemig aroma. Hoewel Darjeeling thee commercieel gezien op de markt wordt gebracht als “zwarte thee”, zijn vrijwel alle darjeelings niet volledig geoxideerd ( minder dan 90%), dus technisch gezien zijn ze meer oolong dan zwart.

Anders dan de meeste Indiase theesoorten, wordt Darjeeling thee normaal gezien gemaakt van de klein-bladige variant van de Chinese theeplant, in tegenstelling tot de grootbladige Assam variant. Traditioneel gezien wordt Darjeeling verwerkt tot een zwarte thee. Echter, de Darjeeling Oolong en de groene soorten worden steeds vaker geproduceerd en zijn steeds minder zeldzaam, omdat er een groeiend aantal plantages deze (en ook witte thee) produceren.

Geschiedenis
Het planten van thee in het Indiase deel van Darjeeling begon in 1841 toen Dr. Campbell, een chirurg van de Indian Medical Service werd overgeplaatst naar Darjeeling vanuit Kathmandu, Nepal. Hij gebruikte zijn, uit China gestolen, zaadjes om experimenteel thee te planten, een praktijk die hij en ook anderen voortzetten gedurende de tien jaar daarna. De Britse regering begon in dezelfde periode (1847) eveneens met een proeftuin. Gedurende de jaren na 1850 begon men met de commerciële theeteelt. Dit leidde van 1860-1864 tot oprichting van de Darjeeling Company.

Als Darjeeling wordt verkocht krijgt deze een gradatie naar grootte van het blad en naar kwaliteit.
Een voorbeeld van kwaliteitsindicatie:
SFTGFOP: Super Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe dat aangeeft dat de thee veel puntjes bevat, en lang en pezig van uiterlijk is.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden