Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

China Sencha thee

Super kwaliteits bancha van groene thee van Japanse afkomst geteeld in China - leuk verpakt

Beschrijving

NIEUWE OOGST! Veel Japanse theesoorten worden vanwege de ruimte geteeld en geoogst in China. Van origine blijft deze thee een Japanse thee. Onze Sencha wordt voornamelijk in China geteeld voor de export naar Japan zelf. Deze bancha is van extreem goede kwaliteit en bevat veel "umami" (de speciale oosterse hartige smaak).
Deze thee is verpakt in zakken, klaar om cadeau te geven!

Een natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen!

Sencha
Sencha is de meest gewone Japanse groene thee en de thee die geserveerd wordt in Japanse gezinnen aan hun gasten. Sencha kan worden vertaald als “geroosterde thee”, ook wel een “bancha” genoemd. De term refereert aan een oudere method van verwerking van groene thee, die ook al in China bekend was. Vandaag wordt de meeste sencha in het eerste stadium van de productie gestoomd in plaats van in de pan geroosterd om oxidatie van het blad te voorkomen.

Sencha staat bekend om zijn delicate zoetheid, milde zuurgraad en bloemig-groen aroma. De kwaliteit van de Sencha zal variëren naar origine, tijd van de oogst en verwerkingstechnieken. De eerste pluk van de theestruik, in het vroege voorjaar, (bekend als ichi-ban cha), geeft de hoogste kwaliteit sencha. De eerste oogst in meestal in april en mei en produceert een sencha met een heldere, lichtgroene kleur, een sterk aroma en een uitgesproken zoetheid.

De opkomst van de Sencha
In de 17e eeuw, werd een nieuwe theetraditie populair binnen de Japanse intelligentsia. Reagerend tegen de strakke formaliteiten van de chanoyu, begonnen deze intellectuelen losse groene sencha thee te drinken met een veel informelere thee ceremonie.
Het ging bij het thee drinken niet zozeer om de uitgebreide rituele voorbereidingen, zodat in vriendenkringen op een veel spontanere manier groene thee kon worden gedronken. Daarbij werd dan ook gediscussieerd.

Hoewel er zich toch een ritueel vormde, was het voornaamste doel de bereiding van thee op de beste manier. De sencha ceremonie werd ook geassocieerd met waardering van de Chinese kunst, filosofie en wijsheid, aangezien de sencha van origine een Chinese thee was.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden