Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

China Lung Ching

Hoogwaardige groene thee uit Hangzhou met plat, langgerekt blad

Beschrijving

Echte theeliefhebbers zullen het verschil tussen echte en niet-echte Lung Ching meteen proeven op basis van smaak en geur. Het aroma en de smaak van onechte Lung ching zijn een stuk minder complex, en blijven een stuk minder lang hangen dan de originele Drakenbron.

Onze thee komt uit de provincie Hangzhou met een geperst en langgerekt blad. Zeer aromatische en verfijnde smaak. Helemaal NATUURLIJK!

Legendes
Longjing thee (of Lung Ching) kreeg de status van Keizerlijke Thee, oftewel Gong Cha, een onderscheiding uit de de Qing Dynasty. Volgens de legende, bezocht keizer Qianlong het West Meer tijdens één van zijn vakanties.

Hij bezocht de Hu Gong Tempel onder de Lion Peak Mountain (Shi Feng Shan) en kreeg daar een kopje Longjing thee. Aan de voorkant van de Hu Gong Tempel stonden 18 theestruiken. Keizer Qianlong was zo onder de indruk van de kwaliteit die daar groeide dat hij deze 18 struiken de keizerlijke status gaf. De bomen staan er nog steeds en de thee die ze produceren wordt jaarlijks geveild voor meer dan de goudprijs per ons.

Er is nog een legende over Keizer Qianlong met betrekking tot de Lung Ching Tea. Er wordt verteld dat terwijl hij de tempel bezocht hij keek naar de vrouwen die de thee aan het plukken waren. Hij was zo onder de indruk van hun bewegingen dat hij besloot het zelf eens te proberen. Toen hij bezig was met plukken kwam er een boodschap van zijn moeder, Keizerin Dowager, dat zij ziek was en dat hij onmiddellijk terug naar Beijing (Peking) moest komen. Hij propte de geplukte blaadjes in de mouw van zijn mantel en vertrok meteen. Na aankomst bezocht hij zijn moeder. Die rook de geur die uit zijn mouw opsteeg en hij liet er voor haar een kopje thee van zetten. Er wordt gezegd dat de vorm van de Lung Ching is aangepast aan de vorm van de geplette blaadjes waar de Keizer thee van zette voor zijn moeder.

Longjing (lung ching), dat letterlijk vertaald wordt als “drakenbron” is volgens andere verhalen genoemd naar het zwaardere water van de bron zelf waar na neerslag de druppeltjes van de regen aan de oppervlakte blijven drijven en soms een kronkelend patroon vormen op het wateroppervlak, lijkend op de bewegingen van de Chinese draak.

Longjing
Er bestaan verschillende betekenissen van Lung ching; echter de meest gangbare definitie is dat originele thee op zijn minst moet komen uit de provincie Zhejiang in China. Een nog strengere definitie bepaalt dat deze zelfs van plantages moet komen uit de verschillende dorpen rond het West Meer in Hangzhou. We kunnen ook zeggen: Alle thee uit het Xihu district. Het merendeel van de Longjing tea, die in omloop is is eigenlijk helemaal niet uit Hangzhou. Veel van deze niet-authentieke Lung Ching theetjes worden geproduceerd in de provincies Yunnan, Guizhou, Sichuan en Guangdong.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!


Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden