Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Ceylon Orange Pekoe thee

Luxe zwarte thee uit Sri Lanka - OP Venture

Beschrijving

Een uitstekende, sprankelende aromatische en luxe thee met een koperkleurige kop.

Bevat ALLEEN natuurlijke ingrediënten

Wat is Orange Pekoe?
Pekoe thee is een fijne klasse theepluk die bestaat uit de jonge theeblaadjes en de knop. De verwerkte thee heeft gezet ëen rijke bosachtige geur met een vleugje bitterheid en een zoete afdronk. De term “pekoe”omschrijft de ongeopende knop (de tip) in de thee-pluk. De zin “a bud and a leaf”of “a bud and two leaves” worden gebruikt om de bladersoort van een pluk te omschrijven. Soms wordt er gesproken van “pekoe en een blad” of “pekoe en twee blaadjes”.

De term “Orange” heeft niets te maken met sinaasappels. Het kan betrekking hebben op de heldere oranje kleur van de gezette thee, maar de meesten geloven dat de term komt van de Oost-indische Compagnie, die een centrale rol heeft gespeeld bij de invoering van de thee in Europa. Mogelijkerwijs werd de thee gemerkt met “orange” om de suggestie te wekken van relaties met het huis van Oranje, nu de Koninklijke Familie, maar toen de meest gerespecteerde familie van de Republiek der Lage Landen (als Stadhouders).

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Uw vraag
Annuleren
Verzenden