Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

African Lady - Tanzania Lupunde

Speciale zwarte lupunde thee uit Afrika uit het Livingstone gebergte in Tanzania - milde smaak

Beschrijving

De Lupunde (of Luponde)Tea Plantage is gevestigd in het Livingstone Gebergte, op een hoogte van 2.100 meter in het Zuiden van Tanzania. Het werd gesticht in 1954 en vandaag de dag heeft de plantage een oppervlakte van 2.212 hectare. Op 730 hectare wordt thee verbouwd, inclusief 20 hectare die wordt gebruikt voor kruiden en 401 hectare voor biologische thee. Nu produceert de plantage gemiddeld meer dan 2 miljoen kilo zwarte thee per jaar en is deze één van de enige stabiele inkomstenbronnen voor de lokale bevolking, die in staat is zo’n 80 kilo natte theebladeren per persoon per dag te plukken.

Tanzania is het enige land waar thee geplant is door Duitse kolonialisten. De Duitsers hadden de macht in het land van 1800 tot 1919, toen de Volkenbond het land in mandaat aan de Britten gaf, tot aan de onafhankelijkheid in 1961.
Veel van de Duitse kolonialisten besloten onder Brits gouvernement te blijven en uiteindelijk besloot één van die kolonialisten een grote theetuin aan te planten met een fabriekje erbij in de nabijheid van het Usambara gebergte. Vanwege de rijke grond in dit district en het overweldigende succes van het verbouwen van thee, verhuisden andere theeplanters naar het gebied, waaronder Lupunde, en langzaam begon het aantal plantages te groeien.
Vanaf het begin werd duidelijk dat de Lupunde thee plantage meer dan bekwaam was om extreem goede kwaliteit thee te kunnen produceren en deze ontving recentelijk een fair trade certificaat. In de afgelopen jaren heeft de plantage een uitstekend programma ontwikkeld voor wat betreft sociale en economische condities voor hun arbeiders.

Een "specialty" thee van een exotische "thee natie" met een vriendelijke milde smaak. De rood-zwarte theebladeren resulteren in een aromatische gouden kop. Gecontroleerde kwaliteit!

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.


Warning: include(/home/cupkes/domains/cupkes.nl/private_html/_Included_Sections/popupform_article.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/cupkes/domains/cupkes.nl/public_html/product_detail.php on line 252

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/cupkes/domains/cupkes.nl/private_html/_Included_Sections/popupform_article.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/cupkes/domains/cupkes.nl/public_html/product_detail.php on line 252