Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Thee en kaas, een goede combi!

Afgelopen vrijdag hadden we een mega proeverij ! We testten namelijk thee en kaas!

Ik ben een echte kaaskop. Ik neem dan ook bijna elke dag wel een crackertje met smeerkaas of een boterham – volkoren, spelt of roggebrood- met een vers geschaafd plakje kaas. Meestal eet ik dat dan als lunch met een schijfje tomaat erbovenop en een heerlijke kop thee erbij. Maar thee kan ook lekker zijn bij een kaasplankje. Een soort borrel, maar dan met thee. Geen gek idee !

kaas en prikkertjes

We vonden het tijd voor een proeverijtje, want wij zouden Cupkes niet zijn als we niet een level verder zouden gaan. Diverse bekende theesommeliers hebben al eens geblogd over thee en het proeven van kaasjes uit andere landen.
Wij hebben een aantal van onze MORE THAN A CUPPA theesoorten getest met Hollandse kazen! Omdat niet iedereen voorkeur heeft voor dezelfde kaas kozen we voor onze test een:
• Jonge "Beemster"cheese
• Jong belegen fenegriek*)
• Zuid-hollandse boeren belegen (van de markt!)
• Old Amsterdam
*) Fenegriek is een Grieks kruid, dat heel populair is bij (biologische)kaasmakers. Het smaakt een beetje naar maggi!

Voor de testers waren er kaasprikkertjes. Als ze iets konden waarderen markeerden ze dit met een “kaasje”. Als iets bij iemand duidelijk als overwinnaar uit de bus kwam gaf die dat aan met een “#1”!

oolong

Oolong

Allereerst testten we de Java Halimun Jade Oolong , één van de betere en duurdere Oolong soorten. Deze kwam het beste tot uitdrukking bij de wat pittigere kaas. De Old Amsterdam werd er nog aangenamer door. Helaas ging het niet samen met de jong-belegen fenegriek. Over het algemeen bevat de fenegriek teveel kruiden en verbloemt hiermee vollledig de heerlijke nootachtige smaak van de Java Halimun Oolong .

kekke kinderthee

Test met de KEKKE KINDERTHEE:

We weten dat kaas met fruit heerlijk kan zijn. We kozen daarom voor een thee boordevol fruit. Onze kinderthee, de Bosvruchten Vriendjes thee , was hiervoor een perfecte keus! #yaykinderthee !!! Resultaat: deze was het fijnste bij de jonge kaas. Een favoriet van veel kinderen!

Lekker tosti’s maken dus!


kaas en zwarte thee

Zwarte thee

De zwarte Rwanda rukeri Orange Pekoe ging samen met de wat zoetere melanges, zoals de Pink Passion goed samen met met de oude kaas. Omdat zwarte thee heet gedronken kan worden was het een genot om een blokje kaas in je mond door de thee een beetje zacht te laten worden en in fases op je pallet te laten inwerken. Niet helemaal te laten smelten, maar net als een snoepje even iets langer op je tong te laten liggen.#nomnom SUPER lekker!

south korea green

Groen

Onze groene Koreaanse thee , die qua smaak en kwaliteit zeker niet onderdoet voor de beste Chinese theesoorten kwam het meest tot zijn recht bij de Zuid-Hollandse boeren belegen kaas. Niet te zwaar en ook niet te fijntjes. Thee en kaas leken elkaar qua smaak alleen maar te versterken. Een perfecte combi dus!
Ook onze melanges op basis van groene thee, zoals de Rozen-Munt thee en de Mango Sencha waren super lekker met de boeren belegen. Deze laatste thee was ook goed te combineren met de wat pittigere Old Amsterdam.

cirtroensmaken

Citroen

De Lemon LOVE , een olijvenblad infusie met citroensmaak was het lekkerst bij de jonge kaas, maar ook de jong belegen fenegriek kwam hierbij helemaal tot zijn recht. Het waren vooral de citroen-achtige tonen in deze thee die de combinatie lekkerder maakten. De kaas zelf bleef romig en de smaak van beide bleef wat langer achter op de tong hangen.


Voor thuis

Wil je zelf thuis ook eens zo’n theeproeverij doen met kaas, bestel dan ons kant-en-klare theeproeverijtje . Zet bij de opmerkingen in het bestelformulier “KAAS” en we sturen je een aantal van de door ons geteste theesoorten mét een paar leuke kaasprikkertjes erbij!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste theesoorten, TIPS en tests, meld je dan aan voor onze NIEUWSBRIEF.
Wil je op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes, TIPS en tests meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF .

Ook via Instagram en Facebook kunnen we jou op de hoogte houden.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf!

Geschreven op 21-05-2017
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.