Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Het bijzondere van rozenthee

Het proeven van thee is zeker geen straf. We ruiken, slurpen en dan voordat we proeven éven de ogen dicht, zodat je je helemaal kunt concentreren op alle lekkere smaakjes en ingrediënten die de thee bevat. Alle aroma's afzonderlijk op je pallet. Soms waan je je in het land van herkomst, Soms wordt je meegenomen naar een bijzondere plek uit je herinnering omdat de geur en smaak je daaraan doet denken.

bosrozen1

Proeven met je ogen dicht!

Bij deze wilde bosrozenthee sloot ik mijn ogen en meteen werd ik meegenomen naar een bos vol bloemen. Ik rook groene blaadjes, bloemen en fruit, heerlijk zoet, maar toch ook heel natuurlijk. En dan ineens die rozen.... Je proeft het aroma, de parfum als het ware en je verbeeldt je dat je er ook echt lekker van gaat ruiken. En misschien is dat wel zo.
Natuurlijk bevat deze thee geen echte wilde rozen, want ze groeien maar op enkele plekjes in Nederland maar bij het bedenken van een goede theenaam is de illusie niet onbelangrijk. Let op: er zitten wel degelijk echte rozenblaadjes in, want deze thee is SUPER natuurlijk.

Wil jij ook eens bosje van deze rozen proeven? Dat kan! Deze heerlijke wilde bosrozenthee staat namelijk op de site.


rozenblog

Rozen-munt thee

Een andere favoriet is onze rozen-munt thee . Daar zitten zelf hele rozenknopjes in. Als je bij het proeven van deze thee je ogen sluit is het echt genieten! je voelt je lippen lichtjes branden als je een slokje hebt genomen. Een meesterlijke melange met een extra "bite" (als je dat van thee al mag zeggen...).
Klanten die deze thee kennen zullen dat zeker beamen.Wij zijn er helemaal verliefd op, en dat is niet verwonderlijk. Rozen zijn niet voor niks de bloemen der liefde.


lady star achtergrond

Lady star

Ook in onze Lady Star zitten rozen. Samen met zwarte thee en de andere ingrediënten zoals limoengras en sinaasappelstukjes zorgt dit voor een heerlijke melange waar je blij en energiek van wordt. Je ziet er meteen happy uit, dus daarom de Lady star. Je gaat ervan stralen!


Waar komt rozenthee vandaan?

Het gebruik van rozen in thee is al meer dan 2000 jaar oud. Vroeger was het vooral vanwege de medicinale werking. Het zou helpen tegen hoofdpijn of andere pijntjes. Maar het werd vooral in het Midden Oosten ook gebruikt als middel tegen huidaandoeningen en het werkte verzachtend bij brandwonden.


bosrozen collage
Pas veel later (en misschien komt dat wel door schrijvers als Shakespeare ...(a rose is a rose by any other name) werd de roos gezien als iets dat vanwege de schoonheid gegeven kon worden aan iemand waar je van hield. Maar ook in Frankrijk hield men van rozen. Zo legde Lodewijk XIV (de Zonnekoning) bij het Paleis van Versailles een prachtige rozentuin aan, waar nu nog sjieke rozennamen van komen als "rose of Versailles" en "Chateau de Versailles"


20160412_092947
Welke rozen zijn geschikt voor rozenthee? Eigenlijk allemaal, als ze maar niet bespoten zijn. Het mooiste in thee zijn de kleinere knopjes, maar de lekkerste is de Damascus roos. De hele bloem of alleen de blaadjes. Ze geven een heerlijk bloemig aroma aan de thee en de smaak van de verschillende theesoorten wordt er bij een melange eigenlijk alleen maar door versterkt.

Wil je zien welke theesoorten wij nog meer verkopen. Kijk dan bij onze heerlijke thee

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf !

Volg ons ook op Instagram of Facebook
Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link
Geschreven op 12-03-2018
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.