Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

De lekkerste ijsthee!

cooly ice tea

Zodra het voorjaar wordt maak ik weer de lekkerste ijsthee limonade. Voor mezelf en voor de kinderen. Ik gebruik theesoorten waar weinig of geen cafeïne/theïne in zit, zoals de Kekke kinderthee. Daar mogen ze namelijk lekker veel van drinken. Ik zet dan gewoon een hele grote pot van de lekkerste thee, laat die afkoelen, uurtje in de koelkast en klaar. Op een SUPER warme dag vul ik een grote glazen kan met heel veel ijsblokjes waar ik dan de thee over uitgiet. Je hebt dan zeker anderhalve uur de lekkerste ijsthee. Meestal doe ik er nog wat lekker vers fruit bij. Lekker zoet maken zonden suiker.

20170410_153232

FOTO: de Cooly wooly kinderthee . De perfecte limonade!

TIP voor naar het strand: Doe de ijsthee limonade in een grote petfles - bij voorkeur van anderhalve liter - , laat die een nacht in de vriezer liggen en neem de bevroren fles mee naar zee. Nooit meer sjouwen met een koelbox! De ijsthee smelt geleidelijk, waardoor je de hele dag kunt genieten van een koel drankje! Hoe groter de fles, hoe minder snel de ijsthee limonade ontdooit.

kontiki beach

FOTO: Ook met de nieuwste Kon-ti-ki beach thee maak je de lekkerste IJSTHEE limonade

Ook als het ietsje minder warm is vind ik het fijn om ijsthee limonade te maken. Behalve een kop koffie 's morgens drink ik namelijk niets anders dan water of thee. De betere kwaliteits-theesoorten geven van nature de lekkerste limonade. Hoe verser hoe beter. Daar kan geen fabrieksmerk tegenop. Je ziet dat, ruikt dat en je proeft dat!

vincents summer blog

FOTO: Vincent’s summer tea . Een thee met de geuren en kleuren van de Provence. Ook deze thee bevat geen cafeïne.

TIP: Als je ijsthee limonade maakt, maak je thee dan sterker dan dat je warme thee zou maken. Door het ijs dat je er later aan toevoegt, zal de thee immers nog verdunnen en je wil niet eindigen met een slappe oplossing. Gebruik dus minstens één extra schepje thee, of een extra zakje als je verpakte thee gebruikt.

raspeberry mint collage

FOTO: Frambozen-munt kinderthee . Doe er een een takje munt bij en eventueel een klein zoetjes of schepje suiker (één schepje kan echt geen kwaad) en deze thee wordt een lekkerste ijsthee limonade ever! Andere manieren om de thee zoet te maken: verse stukjes fruit erbij of een kaneelstokje. (Anijs kan ook, maar niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Babytjes kunnen daar namelijk darmkrampjes van krijgen. Bovendien is het in combinatie met deze thee niet zo lekker).

20170410_154119

Verkoel je warme dagen met een eigen gemaakte ijsthee limonade. SUPER gezond en HEEL ERG lekker!

TIP: Kan je niet kiezen, probeer dan een Kinderthee Proeverijtje, een pakketje met 5 theesoorten, waar je samen met je kids van kan genieten.

CUPKES. Een cadeautje voor jezelf én je KIDS!

Volg ons ook op Instagram of Facebook
Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link
Geschreven op 01-04-2018
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.