Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

6 Redenen waarom thee gezond voor je is

1. HET LEST DE DORST


Thee bestaat hoofdzakelijk uit water, voor je lijf altijd goed.


duitsland1


2. HET WERKT AFSLANKEND EN VETOPLOSSEND


Cafeïne (bij thee spreken we van theïne) versnelt de stofwisseling en de vetverbranding. In de meeste thee zit daar niet zo heel veel van in. Wat een grotere invloed kan hebben is de aanwezigheid van EGCG (moeilijke term: epigallocatechine-3-gallaat). Deze stof komt in vrijwel alle planten voor. In combinatie met de cafeïne levert dit een hoger energieverbruik en dus verbrand je daardoor meer calorieën


slim tea


3. VERLAAGT DE BLOEDDRUK


Dit speelt een rol bij cardiovasculaire ziektes, zoals hartziektes, aderverkalking, angina en astma. Thee werkt stress verlagend. Met name de stofjes in Groene thee laten ook het cholesterolgehalte dalen.


theehartje


4. ZIEKTE VAN ALZHEIMER


Het maakt alert en verbetert de concentratie. Het stofje dat daarvoor verantwoordelijk is is cafeïne, dat vocht afdrijvend en hartspier stimulerend werkt. Je voelt je lekkerder, alerter en het houdt wakker. Groene en zwarte thee zouden de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer vertragen.


5. DE INVLOED VAN THEE BIJ KANKER


Geloof nooit dat kanker te genezen valt door het innemen thee, Kanker is een welvaartsziekte, die zelfs bij de Romeinen al voorkwam. Wel zorgt de aanwezigheid van EGCG ervoor dat het lichaam bepaalde giftige stoffen makkelijker kan afvoeren. Daar komt bij dat als thee de bloeddruk verlaagt en stress vermindert dit mogelijkerwijs ook kankerverwekkende stoffen in je lichaam kan elimineren. Wat daar ook van zij, onderzoeken wijzen in die richting maar er is niks bewezen.


pink ribbon2


6. TANDBEDERF EN FRISSE ADEM


Geloof geen verhaaltjes dat je van thee gele tanden krijgt ofzo… als je dat krijgt heeft het een andere reden! Vaak ligt het aan de kwaliteit van het water uit de kraan (meer hierover vind je in het hoofdstukje theetips ). Thee bevat catechines die in het speeksel antibacteriële eigenschappen hebben. Dit heeft juist een positieve werking en kan tandbederf verminderen. Daar komt bij dat door de stimulering van de spijsvertering er minder maaggassen ontstaan en dus minder slechte adem.


frisse adem

Kortom: al met al is thee een heel gezond drankje. Wil je al onze kwaliteits-theesoorten eens bekijken, klik dan hier...

Cupkes. Een cadeautje voor jezelf!


Volg ons ook op Instagram of Facebook
Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link
Geschreven op 10-12-2015
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.