Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Theetips

Het juiste water

Gebruik voor het zetten van onze fijne thee altijd zacht en zuiver water. De beste thee zet je met een mineraal-arm water. Leidingwater is voor het zetten van een lekkere thee eigenlijk niet geschikt. Door de chloor-achtige bijsmaak van leidingwater is zeker van invloed op de smaak van de thee. Neem dus een bronwater met een neutrale of lichte zuurgraad met weinig kalk. De beste waters om thee mee te zetten zijn Spa (België) , Montille (Frankrijk), Glaciar (Portugal) en Mont Roucous (Frankrijk). Daarnaast zijn er speciale installaties op de markt die het water filtreren.

Optimale temperatuur

Houd je voor het zetten van de thee aan de temperaturen die op het etiket staan vermeld. Mocht je niet beschikken over een waterkoker met temperatuurmeting of een thermometer, aan de belletjes van het water tijdens het koken valt heel wat af te lezen. Bij 70 graden krijg je kleine belletjes op de bodem, bij 80 graden vormen zich zogenaamde "oogjes", bij 90 graden stijgen de belletjes in sliertjes naar het oppervlak, hoe kokend water eruitziet weet iedereen.

Hoeveelheid en optimale infusietijd

Ons advies is om de juiste hoeveelheid vermeld op het etiket af te wegen en voor de eerste infusie de kortste tijd op het etiket aan te houden. Mocht je de thee dan niet optimaal vinden kun je die altijd wat langer laten trekken. Het enige dat belangrijk is is jouw eigen persoonlijke smaak.
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.