Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Gezondheid

Het lest de dorst

Thee bestaat hoofdzakelijk uit water, voor het menselijk lichaam altijd goed.

lemon love tea2

Het werkt afslankend en vetoplossend

Cafeïne (bij thee spreken we van theïne) versnelt de stofwisseling en de vetverbranding. In de meeste thee zit daar niet zo heel veel van in. Wat een grotere invloed kan hebben is de aanwezigheid van EGCG (moeilijke term: epigallocatechine-3-gallaat). Deze stof komt in vrijwel alle planten voor. In combinatie met de cafeïne levert dit een hoger energieverbruik en dus verbrand je daardoor meer caloriën

slim tea

Verlaagt de bloeddruk

Dit speelt een rol bij cardiovasculaire ziektes, zoals hartziektes, aderverkalking, angina en astma. Thee werkt stress verlagend. Met name de stofjes in Groene thee laten ook het cholesterol-gehalte dalen.

Ziekte van Alzheimer

Het maakt alert en verbetert de concentratie. Het stofje dat daarvoor verantwoordelijk is is cafeïne, dat vochtafdrijvend en hartspier stimulerend werkt. Je voelt je lekkerder, alerter en het houdt wakker. Groene en zwarte thee zouden de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer vertragen.

De invloed van thee bij kanker

Geloof nooit dat kanker te genezen valt door het innemen thee, Kanker is een welvaartsziekte, die zelfs bij de Romeinen al voorkwam. Wel zorgt de aanwezigheid van EGCG ervoor dat het lichaam bepaalde giftige stoffen makkelijker kan afvoeren. Daar komt bij dat als thee de bloeddruk verlaagt en stress vermindert dit mogelijkerwijs ook kankerverwekkende stoffen in je lichaam kan elimineren. Wat daar ook van zij, onderzoeken wijzen in die richting maar er is niks bewezen.

Bordje-4 - tanden

Tandbederf en frisse adem

Door de stimulering van de spijsvertering ontstaan er minder maaggassen dus minder slechte adem. Thee bevat voorts catechines die in het speeksel anti-bacteriële eigenschappen hebben. Zo kan het tandbederf verminderen.
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.