Servies & thee
Servies & thee
(Leeg)
Login

Alles over de theeplant, theelanden, soorten thee, theeoogst, geschiedenis, gezondheid en meer tips.

Wat is thee eigenlijk

We spreken enkel over thee wanneer we het hebben over het waterige aftreksel van de bladeren van de Camellia sinensis of Chinese theeplant. Alle overige drankjes zijn infusies, zoals bv. een kruideninfusie of een infusie van rozenbottel of linde.

Waar komt thee vandaan??

De meeste thee komt uit China, waar de plant vandaan komt. Andere goede theeproducerende landen zijn Japan, India, Rusland, Turkije, Marokko en er komt zelfs thee uit Afrika, Zuid-Amerika en Korea.

Melanges of blends

Een blend is een mengeling van thee en is vooral in Engeland zeer populair. Chinezen kopen in Europa blends omdat zij dat in hun land niet kennen. Sommige thee komt uit verschillende landen en wordt dan gemengd waar dan bepaalde aroma's aan worden toegevoegd om de thee nog specialer te maken. Bekende blends zijn English breakfast en Earl Grey, bekende gearomatiseerde thee is bijvoorbeeld Jasmijn of Lapsang Souchong, maar ook de Earl Grey.
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.